сряда, 25 май 2011 г.

Руска компанија за штампу комерцијалних ИОС дешифровање алата

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/w9nkCF-2uvg/russian-company-releases-commercial-ios-decryption-toolset.ars:

Први комерцијално доступни скуп алата за пуцање шифровање и лозинке на ИОС уређаја је доступна од стране руских безбедносних компанија ЕлцомСофт. Један део њиховог софтвера је лозинка прекидача, док је други део, који је доступан само за спровођење закона и форензичке агенција је у могућности да издвојите бројеве који се користе за креирање кључ за шифрирање података за ИОС да донесе дешифрују слике уређаја.

Дешифровање алат захтева приступ уређај у питању, али када је у руци, неколико различитих врста кључева потребно може стругање од њега, укључујући и јединствен уређај тастер (УИД) депонован тастере израчунате УИД и евиденције упаривање депонован. Ако је уређај заштићен само 4-цифрени лозинку, а затим програм треба само да бруте-форце свој пут кроз то да бисте добили приступ свим децриптабле информација.

ИОС никада није био много безбедносних тврђава (као што смо приметили неколико пута), па чак и ова нова алатка користи варијацију раније открио метод. Чарли Милер, од Пвн2Овн славу и научни консултант Аццувант, чак и указао да је Арс Фраунхофер институт за информационе технологије Сецуре Детаљна веома сличан метод у истраживачки рад су ставили у фебруару. Међутим, њихова средства нису за продају.

Ако ваш телефон или __Б__ц4е0ба5422383082417ц5ф96аб121575__Е__ редовно долази под лупом закона, Милер додаје да је то комерцијално доступних алата је прилично једноставан за руте помоћу дуге, комплексне лозинке уместо 4-цифрени код за заштиту ваших података. ЕлцомСофт метода долази са лозинком прекидача, али много његове ефикасности је изведена из дефинисања ограничења могућа нагађања, као што су варијације на одређену реч.

Иако "је батина из тебе" ће остати надређени метод добијања лозинке за просечан закон Енфорцер, лозинку прекидача и даље може да буде згодно када се не можете сетити који ликови у вашој леетспеак лозинка су бројеви и слова који су били .

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар