събота, 23 април 2011 г.

Андроид телефонима Држите Локација кеш, превише, али је теже за приступ

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/WRmCXOwdnH0/android-phones-keep-location-cache-too-but-its-harder-to-access.ars:

Након што је узнемиравајуће откровење ове недеље да се иПхоне 3Г и иПадова задржи дневник података о локацији на основу ћелија куле и ВиФи базне станице триангулације, програмера Магнус Ерикссон кренуо да покаже да андроид смартпхоне складиште исти тип података за локацију услуге. Иако подаци за приступ теже за просечног корисника, то је као да се тривијално приступ образован хакер или судску медицину стручњак.

У среду, безбедносни истраживачи Алисдер Алан и Пете управника открила своје закључке да је 3Г способан ИОС уређаја задржи базу података о локацији на основу триангулације кули ћелија и ВиФи басестатион близина у датотеку под називом "цонсолидатед.дб". ИПхоне, као и 3Г опремљени иПадова, генерисали овај кеш чак и ако не користи експлицитно услуге базиране на локацији. Овај податак је такође резервне копије на ваш рачунар сваки пут када се синхронизују са иТунес. Управник је написао пријаву која може да пронађе, анализу, и мапа подаци о локацији на рачунару корисника уколико ИОС уређаја резервне копије нису опционо шифроване.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар