събота, 23 април 2011 г.

Уиндоус 7: 350 милиона продатих лиценци за 18 месеци

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/GKmb-2GW_so/windows-7-350-million-licenses-sold-in-18-months.ars:

Осамнаест месеци након Уиндоус 7 је објављен, Мицрософт разметање да је продао 350 милиона лиценци за свој оперативни систем брод. Платформе продаја једва успорио пошто је то предузеће прошле хвалио бројева, након 12 месеци, 240 милиона лиценци је испоручен.

Све далеко од тржишта Виндовс Виста за намотавање. Иако оперативни систем Виндовс Виста продаје добро око 330 милиона корисника Интернета две године након лансирања, њеног пријема био је млак, и мада корисници заправо прилично допало , није успела да постигне у прихватању суштински корпоративном тржишту.

Оперативног система Виндовс 7, насупрот томе, цвета и код куће и на послу. Мицрософт наводи ИДЦ-у процењују да 90 одсто предузећа су тренутно у процесу миграције на Виндовс 7, а Редмонд тврди да распоређивање Виндовс 7 ће омогућити предузећима да уштедите око $ 140 по рачунара годишње. Овај корпоративног прихватање би требало да има неке лепе нежељених ефеката посебно, то ће бити још један ексер у ковчегу Интернет Екплорер 6 .

Виндовс КСП, који ће бити деценију старе у октобру, остаје Кинг оф тхе Хилл, међутим. Иако је Виндовс 7 има премашио је оперативни систем удео на неким тржиштима, укључујући САД, стари оперативни систем још увек држи око 54 одсто глобалног тржишта. Виндовс 7 има само 24 одсто. Ако се тренутни тренд настави, Виндовс 7 ће помрачење његове древне претходника у 12 до 15 месеци-управо на време за очекивати покретање оперативног система Виндовс 8.

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар