сряда, 27 април 2011 г.

ДАРПА је нови простор за надзор телескоп ће задржати наше сателита безбедан од међузвезданог рушевина

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/26/darpas-new-space-surveillance-telescope-will-keep-our-satellite/:
Шта је то на небу? Птица? Авион? Ох, то је само неке нежељене плутајући око у свемиру, што представља главне претње да шпијунира наше војске сателита. Како бисте одржали пажњу на то, инжењери у ДАРПА , МИТ-а и Аир Форце Унлеасхед има нову $ 110 милиона телескоп који је био у девет година ради за сада. Нови простор надзор телескоп (ССТ) је у стању да испоручује широк угао погледа на Земљи свод захваљујући ЦЦД-закривљени. Ово омогућава масовно 3.5м отвор бленде и експозиције подешавања ф/1.0, заробљавању више светла у дан да ваш просечан обим могу у недељу. Као део ваздухопловства Простор мрежа за надгледање (ССН), примарни задатак телескопа ће да пазе на сваки микросателита, метеори или други странац измет креће истом брзином којом се Земља окреће. Систем је развио прве слике раније ове године и ваздухопловства може евентуално место ССТс широм света, стварајући 360 степени надзор ћебе и иде дуг пут ка чување нашег спицрафт топао, удобан, и сигурно од галактичког опасности.

Наставити читање ДАРПА је нови простор за надзор телескоп ће задржати наше сателита безбедан од међузвезданог рушевина

ДАРПА је нови простор за надзор телескоп ће задржати наше сателита безбедан од међузвезданог остатака првобитно појавио на Енгадгет на Сун, 26 Маи 2011 16:49:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк ПхисОрг | Соурце ДАРПА | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар