понеделник, 7 март 2011 г.

Гоогле помоћу даљинског Килл Свитцх да СВАТ андроид злонамерних апликација

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Y1ql_6KterE/google-using-remote-kill-switch-to-swat-android-malware-apps.ars:

Гоогле уклонио неколико злонамерних апликација са Андроид Маркет прошле недеље. Програми експлоатише рањивост у платформу која омогућава нападачима да стекну приступ роот и очигледно створи мала врата за распоређивање додатни малваре. У саопштењу објављеном на званичном Гоогле Мобиле Блог овог викенда андроид безбедности воде Богата Цаннингс, компанија је разјаснио ситуацију и описује кораке које предузима за решавање проблема.

Осим спречавања даљег инфекције уклањањем злонамерне апликације са Андроид Маркет, Гоогле ће такође користити своје даљински Килл Свитцх насилно деинсталирати апликације заражених телефона. Компанија је такође гура се упдате андроид тржиште да преокрене искористи, чиме се спречава нападаче да га користе да изазове даљу штету. Гоогле је већ почела да пошаље е-маил да утиче на кориснике како да објасни ситуацију.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар