петък, 9 септември 2011 г.

Видео: Вортек-Покреће зид пењање робот Падобрани за безбедност

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/x55wP7tOCmY/:
glidebot

Велики избор робота је ствар да се диве. Само пре неколико година, најбоље су могли да ураде било клизи по ивицама или ходати укочено на слабо-зглобне удове. Сада имамо роботе који галоп , гмизати , а лети као птица . Овај вид транспорта је потпуно ново за мене, ипак. Парасвифт пење зидове стварајући усисавања, онда добија се безбедно доле скочивши офф и примену мало падобран. Зашто не, зар не?

Погледајте видео запис. Акције се дешава негде на пола пута ин

Парасвифт је сарадња између Дизни истраживање и Швајцарског федералног института за истраживање. Ова демонстрација је одржан у току Међународне конференције о Пењање и ходање робота , који је одржан на Универзитету Пјер и Марија Кири у Паризу.

Генерише усисне стварајући вртлог ", као и мини торнада" у централном цеви, вртлог има ниског притиска центар, а овај градијент притиска, кроз процес познат као чаробњаштво, изазива робота да се држи на зид. Само точкови морају бити у контакту са пењања површини, што га чини много корисније за пењање површина као што је камен и бетон, што може бити тешко око облику печата вакуум.

Када је имао доста пењања, мало крила примене, ширећи једрилица / падобран, и он скаче на релативно сигурно сурфују. Кажем релативно, јер изгледа да има мало налетети на крају тамо. Они ће рад који се у верзији 2.

На жалост, прве употребе могу да се сетим за ове ствари их подешавање да се пење стамбених зграда и атентат меснате људи изнутра. Дакле, овај добија поднио под Робоцалипсе .



Няма коментари:

Публикуване на коментар