петък, 9 септември 2011 г.

Фацебоок Хирес ХТМЛ5 Апп Сторе Градитељ

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/AQCNRBVnJUE/:
techchia

Током протеклих неколико месеци, мој колега МГ Сиеглер је пиецинг заједно слагалицу око Фацебоок Пројекат спартански , што је тајни план друштвене мреже да би апликација на мобилном Интернету преко ХТМЛ5. Данас смо сазнали да је Фацебоок је направио кључни ангажује у ХТМЛ5 простору. Смо потврдили смо да социјалну мрежу је унајмила Тек Цхиа , који је био оснивач и ЦЕО ОпенАппМкт.цом , Апп Сторе за ХТМЛ5 мобилне веб апликација.

Фацебоок заправо није стекну ОпенАппМкт, али само унајмио Цхиа далеко. ОпенАппМкт је предат новом тиму и Цхиа више није укључена. За позадину, ОпенАппМкт, који је инкубирала у Оснивачи Ден , лансиран као централизована продавница за ХТМЛ5 мобилне апликације.

Пре него што ОпенАппМкт, Цхиа створио и управља бројем Фацебоок-апликације са више од 20 милиона корисника кумулативно. Он је такође основао Габбли, инстант цхат / сарадња алат користи више од 4 милиона корисника, и био је инжењер у Орацле.

Као МГ има пријављене у прошлости, пројекат је спартански ХТМЛ5 погон мобилне апликације платформу да је Фацебоок је тихо изградњи месецима уз помоћ групе независних апликација програмерима. Многи мисле да Фацебоок покушава да разбије контролу Аппле и Гоогле имају преко мобилних апликација простор, а Фацебоок је клађење у ХТМЛ5. А ми смо сазнали више о БолтЈС, УИ __Б__756457дц85ф13450б3дфба2цбц1465е5__Е__ а која се гради Фацебоок за потребе "помаже програмерима изградњу фантастичан мобилних веб апликација у ХТМЛ5 и Јавасцрипт."

Јасно Цхиа доноси значајне стручност на Фацебоок у погледу могуће стварање Апп Сторе за ХТМЛ5 платформу Фацебоок. Наравно, не можемо потврдити да Цхиа ради на пројекту спартански, али вероватно се чини с обзиром његово порекло.



Няма коментари:

Публикуване на коментар