понеделник, 26 септември 2011 г.

Везивање на трење: нека размишљања о Фацебоок Ф8

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/1WNDh8G4xdY/:
zuckerberg

Прошло је више од 72 сати од Фацебоок-први дебитовао серију револуционарну нових функција, на Ф8, који је све време морам да се предвиди дугорочне перспективе, компанија је начин на који ће изнова интернет, као и цене његове неизбежне ИПО.

Добро, можда не. Али то је ми је дао неко време да покуша могућности напоље, за разлику од заснивајући своје утиске искључивање Фацебоок-добро израђен уводно презентације. И док многи од ових очигледно имају много потенцијала, у пракси сам налаз да буду мешовите (или, у неким случајевима, веома иритирајуће) торбу.

Социјалне Оверлубрицатион

Један од великих најава на Ф8 је нешто што се зове трења дељење. Ево суштину: Фацебоок ће дозволити сајтовима трећих страна и апликације интегришу шта ефикасно дељење фирехосе. Укључите га, а све што радите у апликацији добија делити са Фацебоок пријатељима.

Као директор Фацебоок-Марк Зуцкерберг је објаснио током свог обраћања, идеја је да много људи не дели онолико често колико би могли бити, јер постоји трење бави кликом све оне "Дели" дијалоге. Отуда израз трења дељење: посећујете сајт или апликација, активирајте дељење једном, и завршили сте. Све што радите од тога око се аутоматски деле, а увек можете да га искључите ако одлучите желите да задржите ваше активности приватне. Прилично диван, зар не?

Моја брига са овим новим, трења дељење, је у томе што заправо не добили ослободити од трења на све - то је само креће. Док је раније да ћу морати да изврше неки напор (мада минимални износ) до експлицитно деле део садржаја, са овим новим напора дељење ћу да се баве закерање осећај у потиљак питајући се да ли заиста желим чланак сам управо кликнули на да се дели са пријатељима. Мислим да је реч за то је стрес, или можда анксиозности. Који квалификује као облици трења у мојој књизи.

Ставите други начин, са олд-сцхоол дељење, једини прави потенцијал мана је да ћу заборавити да поделим нешто што моји пријатељи могу бити интересантне. Велики хукање. Са овим новим, подмазани дељење, ментални пропуст може завршити са мојим простачки дељење нешто са мојим пријатељима. Који, зависно од тога ко свој Фацебоок "пријатеља" су и ваше професије, могла би у ствари питање.

Наравно, ту ће бити апликација и сајтова које су људи вољни да слободно удео без оклевања - осећаћете се тешко притиском да пронађу многе приче у континуитету, у Економист да би се непријатно о размени (зашто да, није проведу читајући поподне око аргентински трговинска ограничења). Али постоје доста мејнстрим сајтовима који новинска о темама које не бисте можда желели да синдикална ваш шеф или чланова породице. Ствари као дрога легализације. Или секс (ацк!). Или Јерсеи Схоре. Што значи да други приватност реакције могу бити иза угла.

Знам, знам - штампа (укључујући и мене) је плакала фаул над Фацебоок приватност скидање функција много пута раније, и огромна већина њених корисника показала су сваки пут изнова да они једноставно не брига. Али ја атрибут који више њих је амбивалентан него ја на Фацебоок знајући шта својим корисницима да пронађу друштвено прихватљиви. Можда је ово време када смо прешли линију, можда то није - у сваком случају, идемо да видимо доста новинских чланака о трења дељење и вероватно нека слова из Конгреса.

Ако ништа друго, кладим се знаци упозорења на "Прихвати" дијалог за ову функцију добије много више истакнути у наредних неколико месеци. Погледајте испод кутије - оне нису баш иде из својих начин да истакнем да је ово Схари

Няма коментари:

Публикуване на коментар