вторник, 2 август 2011 г.

Европски Вентуре Цапитал Делатност доле 28% у првој половини 2011

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/R3DijZXiZuo/:

Ако је потребно више доказа да је предузетнички капитал индустрије овде у Европи се бори да одржи корак, овде су неке нове чињенице и бројке од Дау Џонс ВентуреСоурце да докаже постоји већина сигурно није балон на овим просторима.

Према ДЈВ, европски подухват подржава компаније имају подигао 2,2 милијарде евра кроз 447 се бави у првој половини ове године, 28 одсто пада баве активности из прве половине 2010.

Да, то је пад од скоро трећину.

Дау Џонс ВентуреСоурце извештаје и капитала подиже и број европских подухвата подржава ИПО су до мало у односу на прошлу годину, достигавши највиши шестомјесечни ниво од првој половини 2007. Међутим, девет флотатионс - што подигао укупно 611 милиона евра у првој половини 2011 - још увек неки начин ван 27 ИПО која је подигла 723 милиона евра у првих шест месеци 2007.

Силвер Лининг: потрошач Веб компаније, укључујући и друштвене медије, забаве и тражи стартупс, изгледа да одржи своју, уз године у годину повећање инвестиција од скоро 150 одсто - 522 милиона евра подигнута је кроз 72 се бави.

Меанввхиле, информационе технологије индустрију у целини снимио свој најнижи икад пола године уговор рачунају се баве ток на доле за 35 одсто. У ИТ сегменту, само 122 ВК бави су завршени и капитала подигао опао 40 одсто (на 384 милиона евра) у поређењу са истим периодом прошле године.

Према ДЈВ, Великој Британији и даље омиљена дестинација за инвестиције ризичног капитала у Европи, узимајући 35 одсто укупних инвестиција у првој половини 2011. Британски компаније подигао 766 милиона евра кроз 119 трансакција, 4 одсто пад уложеног капитала и 29 одсто пада баве проток у односу на исти период прошле године.

Француска је у на другом месту, ипак је такође био сведок пада инвестиција и активности у првој половини ове године. Исто важи и за Немачку.



Няма коментари:

Публикуване на коментар