вторник, 5 юли 2011 г.

Звезде Версус Велики тимови

Занимљиве вести УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/idPZytqwah8/:

То је истина у Силицијумској долини те звезде запослени вреди десет до сто пута више него обичним запослених. Овај рачун се посебно односи на софтверске инжењере, али се такође односи на производ менаџера, продаје руководиоци, као и других кључних запослених. Уколико сте звезда извођач, небо је граница у смислу онога што технологија компаније ће бити спремни да привуку или вас.

Видели смо ово опет и опет. Фацебоок купио Фриендфеед за 50 милиона долара само да би високо талентованих инжењера (један од оснивача Брет Тејлор је сада Фацебоок ЦТО). Прошле године, Гугл је 3,5 милиона долара противпонуду да особље инжењер да га спречити да доспеју на Фејсбуку. И ове године, платио две врхунски производ менаџера чак 150 милиона долара да их спречити да доспеју на Туиттер.

Изнајмљивање звезде, а не само да ће они радити више него било ко други, већ ће подићи перформансе читаве компаније. Сам био сведок сам се то десити у обе технологије и медијских компанија. Звезде долазе у и подизању квалитета рада, као и сви други подиже своју игру као резултат (било из поноса или страха, или нека комбинација ова два).

Али не може свако да буде звезда. А понекад звезде бледе када су извођени из средине у којој су постали звезде на првом месту. Харвард Бусинесс Сцхоол студије једном погледао звезду Волстрит аналитичари и закључио да они нису склони да раде, као и када су прешли радна места. Даља истраживања сугерише да су неки од фактора за кретање звезде успешно су колико су сличне нове компаније је да стари у смислу културе и ресурса, као и способност за звезду да понесете своје екипе.

Ниједан од ових студија погледати на динамику технологија стартупс. Фокусирани су они више на Валл Стреету, или великих корпорација, где су звезде другачије дефинисани. Ипак, недавно блогу брзим Компанија суоснивач Бил Тејлор покушава да примени аргумент Силиконске долине и каже да су прецењено велики људи. Таилор отвара Бостон Бруинс и Далас Маверикс као цоунтерекамплес да велики тимови боље од ривала звездицом појединачним играчима.

Када сам ретвеетед овог члана пре неколико недеља, Трг ЦОО Кит Рабоис готово одмах је одговорио ", рекао је није у реду." О да, ја сам питао шта је Бруинс? На које Рабоис одговорио:

Няма коментари:

Публикуване на коментар