вторник, 28 юни 2011 г.

Зашто тако хладно? Последње уточиште Антарктика шума

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/tojVP6ddR6s/why-so-cold-the-demise-of-antarcticas-forests.ars:

Знамо Антарктика, као унфатхомабли хладно пустош, погодан за мале изван пингвина и лудо одважан истраживача. Али то није увек било тако. С времена на време у далекој прошлости, плоче тектоника и топлије климе су заједно покривају Антарктику са бујном шумом, диносауруси, па чак и Торбари. Рад објављен у ПНАС детаље коначни прелаз од становање континент становање поклопац лед који је развио у последњих 40 милиона година. Њени резултати описују екосистема које су преживеле у последњих унглациатед углу Антарктика пре леденог покривача збрисао последње остатке земаљски живот.

Да би то постигла, екипа иза папира наведено да прочитате историју забележена у седименту око Антарктика полуострва (Антарктика је "реп"), који би био последњи комад континент бити покривен од стране леденог покривача. Користили су сеизмичка снимања седиментне слојеве шор за идентификацију локација са седимента из жељеног узраст.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар