вторник, 28 юни 2011 г.

Хромозома завршава повезани са животом историју, хронична обољења

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/PWxgLMM-k1Q/chromosome-ends-tied-to-life-history-chronic-diseases.ars:

Универзитета Калифорнија-Сан Франциску Лиз Блекбурн је добила Нобелову награду за студије која је идентификовала специјализоване мало механизације, који се зове теломераза, који одржава крајевима хромозома, што би иначе било очекивати да се смањује сваки пут ћелија дели. То скупљање сматра да постави ограничење броја ћелија поделе које се могу јавити у нормалним ћелијама, као и награде признати да је реактивација изгледа неопходан корак у трансформацији на канцерозно. Али, Блекбурн искористила разговор у Линдау добитника Нобелове награде састанка да тврде да су све врсте болести повезане са променама у теломеразе активности, као и да хромозома завршава обезбеди очитавање живота историју особе. И она има робота који је заузет генерисање података да је прављење резервних копија.

Бактерија и Арцхаеа су кружне хромозома, који обезбеђује да ДНК нема лабаве завршава у овим ћелијама. Комплекс Ћелије еукариота имају линеарну хромозома у њихово језгро. Ово ствара два проблема. ДНК способности ћелија да бисте видели краја, односно теломере, од хромозома, као месту где хромозом је сломила, и покушај да га поправите. Поред тога, ензиме који копија ДНК нису у стању да почне копирање на крају комада ДНК. Тако, кад год ћелија има за копирање ДНК, процес копирања ће се нужно игнорише неке од краја хромозома.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар