вторник, 28 юни 2011 г.

У фокусу: Фирефок упдате политика: предузеће није у реду, не Мозила

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/cgQWpzLRAEY/firefox-update-policy-the-enterprise-is-wrong-not-mozilla.ars:

Пре три месеца, Мозилла објавила дуго очекивани Фирефок 4.. Прошле недеље, организације испоручују праћење издање: Фирефок 5. Фирефок 5 је прву верзију претраживача да буде пуштен коришћењем Мозилла нови Фирефок производ животног циклуса , који ће видети нову верзију претраживача транспорта свака три месеца или тако. Нова политика је објављен за неколико месеци, па издање Фирефок 5 није се велико изненађење. Шта је ухватила многе ван стражар подршку, или његовог недостатка. Уз издање Фирефок-5, Фирефок 4, мада само три месеца стара је крају лифед. Неће примати више исправке, закрпе, или безбедносне исправке. Икада. И корпоративних клијената се жале.

Главни проблем је тестирање. Многе корпорације су у кући Веб апликација-и обичаја и треће стране-да су они приступ својим Веб претраживачи, и пре него што било који нови претраживач надоградње може бити распоређен на кориснике, мора бити тестиран да бисте проверили да он ради коректно и не узрок проблема са критичне пословне апликације. Са Мозилла нове политике, ова врста тестирања и валидације је, у суштини немогуће: верзија 5 може да садржи критичне безбедносне исправке није пронађен у верзији 4, а са верзијом 4 крају лифед, једини начин да се распореди тих исправки је за надоградњу на верзију 5. То не може бити проблем овај пут, али то је све, али неизбежно да ће проблем искрснути на крају.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар