четвъртък, 30 юни 2011 г.

Политика спор води Гоогле-у да онемогући Андроид апп продаји у Тајвану

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/nXANllh2Ltg/policy-dispute-leads-google-to-disable-android-app-sales-in-taiwan.ars:

Потрошача Закон о заштити на Тајвану захтева Интернет софтвер продавци да понуди потенцијалним купцима једнонедељног бесплатну пробну верзију било које апликације која се могу купити путем преузимања. Према влади Тајвана, Аппле Апп Сторе-а Гоогле-ов Андроид Маркет како су се супротстављали политици.

Јабука одговорила на упозорење владе од стране сусрет захтеву за седам дана пробни период за иОС корисника у Тајвану, али Гоогле је одбио да направи неопходне промене. Тајван је казнила за претрагу гигант око $ 35.000 за неуспех у складу са законом. Као одговор на казну, Гоогле је онемогућио примену куповину функционалност за Андроид кориснике који живе у Тајвану.

Комплексна и веома различите природе закона који регулишу трговину широм света представљају озбиљне изазове за глобалну софтвера. Тешко за навигацију и у складу са регионалним правним обавезама је један од разлога зашто је Гоогле-ов Андроид није у потпуности подржан још у свакој земљи.

Гоогле користио да понуди 24-сатни политика повраћај за Андроид Маркет, али за разлику пала повраћај рок за само 15 минута прошле године. Овај потез је дошао заједно са другим променама на Андроид Маркет која је требало да задовољи захтеве трећих лица Андроид апликација развоју заједнице. Број апликација су забринути због потенцијалне злоупотребе 24 сата повратни период и да је тражио да се смање или укину.

Још није јасно како ће Гоогле поступа у руковању овом спору око обавезно Тајвана седам дана пробног периода, али изгледа као потез да затвори Андроид купује тржишта за земљу неће бити последња реч. Гоогле је наводно шаље делегацију на Тајвану за даље разговоре са владом у Тајпеју.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар