четвъртък, 30 юни 2011 г.

Нилсен: иПхоне продаја попети на Андроид продаје поравнају

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/iW9Xx7UNeIc/iphone-sales-back-to-driving-growth-of-smartphones-in-the-us.ars:

Апплеов иПхоне је назад на вожњу раст смартпхоне у САД, према недавном Нилсен студије. У истраживању недавних стицаоцима мобилних телефона, део нови иПхоне власницима је порастао на 17 одсто са 10 процената почетком године, док је проценат нових Андроид телефон власницима је зауставила на 27 одсто.

Ови бројеви показују да је Андроид још увек чини већину нових смарт телефона продаје за кориснике који их покупио у последња три месеца, али интересовање за платформу је престао да расте за сада. Али, Аппле је успео да узврати: интересовање за иПхоне је поново порастао од јануара, када иПхоне продаја је сужава ван , а Андроид телефона су пењање. Увођење Веризон иПхоне-вероватно има неке везе са овим замене улога, како аналитичари предвидели одмах након његовог представљања.

БлацкБерри је још увек иде низбрдо, а пао је са 11 одсто нових продајних до 6 одсто у последњих неколико месеци. Виндовс телефони су лебди на један одсто, очигледно тек нешто више од Блип на потрошача радара.

Али све брендове заједно су направили велики напредак за Смартпхоне усвајање у целини: 55 одсто последњих стицаоцима мобилног телефона изабрао смарт телефона преко функције телефона, у односу на 34 одсто пре годину дана.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар