събота, 4 юни 2011 г.

Јабука Гоогле понуде за добијање патената компаније Нортел антимонополске контроле

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/0XGt4ZiCj0k/apple-bid-on-nortel-patents-getting-anticompetitive-scrutiny.ars:

Министарство правде САД је наводно почела истрагу понуда од стране Аппле и Гоогле патентним портфолио компаније Нортел, како би се осигурало да неће бити антиконкурентске Схенаниганс, према изворима који говоре да Валл Стреет Јоурнал . Јабука посебно је ДП интереса, извори тврде, јер фирма има новијој историји "[тврдећи] интелектуалне својине према другим компанијама."

Компанији Нортел, канадски телеком опреме која је поднела захтев за стечај заштите у јануару 2009 , почела је окупљање својих патентним портфолио прошле године у различите технологије "канте" за продају другим компанијама. броја великих имена добили у на првом кругу надметања , укључујући и РИМ-а, Аппле и Гоогле, који су били вероватно ће после цењена 3Г и 4Г Нортел је патената.

Према листу, међутим, Аппле-ов интерес Нортел патентима неки разлог за забринутост. Компанија је била укључена у неколико интелектуалне својине и патентних тужби са компанијама као што су Сони , ЛГ , ХТЦ , и Амазона у последње време, и ДП несумњиво жели да буде сигуран Аппле не само злоупотребу Нортел портфолио, како би се тужи више предузећа. Часопис с извори тврде да је Аппле "је у разговорима" са ДП у циљу решавању ових проблема.

Као што је за Гоогле, ОП је наводно већ почела да преиспита своју $ 900 милиона долара понуде за патенте, иако постоје очигледно нема већих проблема на крају такмичења Гоогле.

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар