сряда, 29 юни 2011 г.

Слање зрак светлости дуж лист грапхене

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/yo02JjkgxZA/sending-a-beam-of-light-along-a-sheet-of-graphene.ars:

Да би се постигао нирване рачунарске снаге да се никада не чекате, чип произвођачи траже начине да лопатом електрона око на све брже стопе и преко краћим удаљеностима. Као иу другим случајевима, Нирвана је најбоља добија експериментише са новим супстанцама. За електроне, памћење супстанца избора је недавно грапхене. Да би брзинама иду горе, ми ћемо морати да разумеју како да трести електрона у грапхене на оптичким фреквенцијама. У исто време, такође ћете морати да науче како да контролишу ове електрона.

Срећом, електрон жонглирања на оптичким фреквенцијама има друго име: површина пласмон поларитонс, или, лежерно, пласмонс. Обично играмо са пласмонс на металну подлогу, јер они имају много слободних електрона. Али пар истраживача са Универзитета у Пенсилванији је желео да види какво трикова може да се игра са пласмонс на грапхене. Њихов папир показује неке занимљиве трикове, али бих волео да је обратио разлике између грапхене и метала озбиљније.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар