вторник, 3 май 2011 г.

Аустралија триалинг нови хитне тражило систем са центиметра тачности

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/03/australia-trialing-new-emergency-finder-system-with-centimeter-a/:
Ове године је видео зла дела многих моћних природних катастрофа широм света, и док способни организације чине све да обезбеде помоћ, многи животи би сте је сачувана ако насукан жртве били у могућности да дају своје прецизне позиције за брже спасавање . Видевши број недавних поплава и циклона у Квинсленду, Аустралија, Ергон енергетику почео триалинг нови хитне систем за праћење раније ове године, који користи стуб монтира мобилни ГПС-станица да одреде мобилне телефоне опремљене посебним јефтиним али на основу локације плочице - Нокиа и Нокиа се каже да су учесници у овом пројекту. Током наредних 12 до 18 месеци, рекао је енергетска фирма ће бити 1.000 ангажовања тих станица покрити 95 одсто државе, у циљу да пусти хитним службама у траг позивајући жртве у оквиру центиметара - то је огроман скок из "конвенционалног ГПС уређаја 10 до 20 метара, иако ажурирани земљиште базу података са одговарајућим прецизност је још увек потребно пре него што систем достигне свој пуни потенцијал. Без обзира, овде у нади да овај сјајан пројекат ће бити доведене до катастрофе још много подручја подложна пре него касније.

[Хвала, Џастин]

Аустралија триалинг нови хитне тражило систем са центиметар тачност првобитно појавио на Енгадгет дана Уто, 03. мај 2011 09:27:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Аустралијски | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар