вторник, 10 май 2011 г.

Маринци терену Тест соларних панела по дан, сат Гомер Пиле ноћу

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/05/09/marines-field-test-solar-panels-by-day-watch-gomer-pyle-by-nigh/:

Сједињене Америчке Државе маринци су међу најбоље опремљених војника на планети, али више гаџета значи додатних батерија да се вући, додајући десетине килограма на Ектендед мисијама. Војника у Авганистану је недавно ставио да врућим блискоисточне сунца за употребу, замене резервне батерије за Плацемат величине соларних панела на три недеље патроле. Баттс су замењене са помоћним мецима, тако да војници нису добили искључен лако, али су могли да се смањи употреба генератора, што значајно удубљење у потрошњи горива. То ће бити неколико година пре него што сви војници наплате радио, наочаре ноћно , као и ГПС уређаја који користе сунце, али Маринци се нада да ће смањити коришћење горива на половину до 2025, тако да је само питање времена пре него што соларни погон гаџете су више стални дом на бојном пољу ЗАМ. Сха-!

Маринци терену Тест соларних панела по дан, сат Гомер Пиле ноћу првобитно појавио на Енгадгет на Сун, 09 Апр 2011 23:42:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Уалл Стреет Јоурнал | Соурце Националне одбране Магазин | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар