вторник, 10 май 2011 г.

ВСЈ: Мицрософт да купи Скипе за $ 7бн. Остатак света: стварно?

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/YgiHFB2G-i0/wsj-microsoft-to-buy-skype-for-7bn-rest-of-world-for-real.ars:

Само неколико дана након извештаја да су Гоогле и Фацебоок су заинтересовани за партнерство са, а можда и куповине ВоИП компаније Скипе долази захтев из Валл Стреет Јоурнал да је Мицрософт планира да купи Предузеће за 7 милијарди долара, у уговор вредан ближе на $ 8 милијарди, након Скипе дугови се узети у обзир. Ово огледала раније гласине о Мицрософт МСН споразум објавио ГигаОм . Представите се да се већ у уторак.

Исправка: То је сада потврђена од стране АллТхингсД, посао у вредности од око 8,5 милијарди долара, уз саопштење за јавност очекује се у 5 часова Пацифиц Тиме.

Прошле године, Скипе је имао приход од $ 860 милиона на коме је написана оперативни профит од $ 264 милиона. Међутим, укупан губитак је мали, од 7 милиона долара, и да је дугорочни дуг од $ 686 милиона. 7 милијарди долара купопродајне цене би представљало велику премију од $ 3-4 милијарде претпоставио на Фацебоок-а и Гоогле-бави.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар