неделя, 8 май 2011 г.

Наредних 10 година ће бити велики за обе оснивача и Подесавање тастатуре

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/e__DljzD3cE/:

Напомена уредника: ово је гост пост из подухвата капиталистичког Вилијам Квигли , генерални директор Цлеарстоне вентуре партнерима .

Раније ове недеље сам издао извештај о позитивним променама које су се недавно догодило у главном граду индустрији подухват. Ове промене су дубоке и да ће имати трајни ефекат на обе подухвата класе капиталних средстава, као и данашњи старт-уп.

Много је писано о такозваним "златно доба" за улагање капитала у касним 1990-их дот-цом ере, када воли Нетсцапе, Амазон, Иахоо и еБаи су креирани.

Да, они сигурно су били одлични време за осниваче и раном стадијуму инвеститорима, али ћу вас пусти да на мала тајна: за све сјаја, амбиција и тежак рад који је отишао у зграду ове фирме икона, велика већина прираст у овим предузећима дошло тек након што је јавност.

Да би се на други начин, награде за изградњу истински велики бизнис - рецимо, највећа етаилер на свету или највећи онлајн аукцији сајта - углавном настали у јавности акционарима. То је право. Они који је прошао све напорног рада пријавити на њихове рачуне Е * Траде и кликом на дугме "Купи" дугме. Они су учествовали у више од 99% (буквално) од вредности из тих створио сјајну предузетника и њихове компаније дивно.

Сада разумем, не завидети јавности инвеститоре, али било као оснивач, раној фази радник компаније или инвеститора (анђео или ВЦ), зашто се гњавити узимајући све раној фази ризик када си могао много више зарадили само куповину акција Ваша компанија када је отишао јавности?

Хајде, такође имајте на уму да јавна предузећа су генерално много мање ризичан од приватних. Мање рада и мањи ризик. Тако је некада био за јавну акционаре, али то доба је истекао добро. Дозволите ми да вам дати неке перспективе о томе колико су се ствари промениле од последњег циклуса технологије.

Амазон.цом , највећи светски интернет трговац, је јавност на $ 440 милиона долара вредности. Тешко је веровати, зар не? Компанија вредан 90 милијарди долара данас је вредео нешто више од 400 милиона долара, када је отишао јавности у 1997. То оскудне вредности представљају мање од једног пута је напред 12 месеци прихода, више ближе повезане са валовитог картона произвођач од најважнијих иноватора у малопродаји у последњих 100 година.

еБаи је јавност у вредности 650 милиона долара, што представља мање од три пута напред прихода. Невероватно, ова процена је сматран адекватна, иако у време иницијалне јавне понуде, еБаи је вец етаблирао као надмоћна аукцији локације на Интернету. Вратите се раније део 1990-их, и то добија још више екстрема. компаније Цисцо , најважнија компанија у умрежавању рачунарске инфраструктуре, отишао јавности на $ 225 милиона долара, вредност представља нешто више од једном годишњег прихода.

Запамтите, ово је требало да буде време када предузетнички капитал и предузетништва је веома награђени. Испоставило се, до недавно, јавни инвеститори, они који су чекали тежак посао је урађено и наопако је било очигледно, били они који су зарадили највише враћа. Леп рад, ако можете да га пронађете.

Сада смо ушли у нову еру, еру чудо, у ствари, за оне који су довољно храбри да започнете компаније и смелости да изграде глобални бизнис. Ова нова ера, оно што ја називам "прави златно доба" за предузећа и градитеље

Няма коментари:

Публикуване на коментар