четвъртък, 28 април 2011 г.

МИТ генетски модификоване вирусе подстицај соларне ћелије ефикасности пастирски наноцевчица

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/27/mits-genetically-modified-viruses-boost-solar-cell-efficiency-b/:
Чаробњаци из МИТ су то урадили поново. Након провере вештачки лишће и Операботс ван то-до листа, они су прешли на побољшање ефикасности соларних ћелија. Њихова техника комбинује генетски модификовану верзију М13 вирус угљеничних наноцеви, које су већ показала да се повећа ефикасност. Нажалост, неки наноцеви побољшати перформансе соларне ћелије, док га други коче - и обе врсте имају тенденцију да прамен заједно, негирати своје бенефиције. Модификовани М13 вируса, међутим, да раздвојите две врсте као и да спречи цлумпинг, видели смо сличне употребе дувана вирус мозаика да се изгради боље електроде . Додавање вируса саграђених објеката да фарбају-осетљиви соларне ћелије повећане снаге ефикасност конверзије за готово трећину, и уз само један додатни корак у процесу производње је потребно, нови приступ може да буде брзо предузети од стране постојећих производних постројења. МИТ: једном показује да вируси су добре за нешто више од смитинг своје непријатеље.

МИТ генетски модификоване вирусе подстицај соларне ћелије ефикасности Хердинг наноцеви првобитно појавио на Енгадгет на Сун, 27 Маи 2011 19:17:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Инхабитат | Соурце МИТ- | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар