събота, 16 април 2011 г.

Интубацију Бот омогућава лекарима сигурно гурати на доле цеви несвесно људских грла

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/16/intubation-bot-lets-doctors-safely-shove-tubes-down-unconscious/:
видели смо све врсте робота 'Роунд медицинске овим просторима, од блоодботс до хируршког киборга . А сада Др Тхомас М. Хеммерлинг на Универзитету Мекгил Здравственог центра (који је такође помогао у развоју МцСлеепи анестетик Андроид ) је створио први интубација робота на свету. Назван Кеплер Интубатион систем (КИС), то је роботска рука са видеа Ларингоскоп који је под контролом помоћу навигатор - Лекари омогућава да добију др Марија док на клизним ендотрахеална цев у било прошао оут меатбаг уз минималне буке и максималну сигурност. Први поступак користећи уређај на прави, живи људи је успех, а клиничко испитивање се наставља. Ми нисмо велика робота гурања на било шта било где (чак и ако нам помоћи да дише док је под нож), али то је боље него Андроид привесци лобирање бомбе наш начин .

Интубацију Бот омогућава лекарима сигурно гурати на доле цеви несвесно људско грло првобитно појавио на Енгадгет дана Суб, 16 Јан 2011 12:47:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце МцГилл Университи Здравствени центар | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар