сряда, 20 април 2011 г.

Истраживачи су пронашли доказе ИОС 4 записа свим вашим путовањима, поново (ажурирано)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/20/researchers-find-ios-4-records-your-location-in-system-file-syn/:
Ако нисте већ мислим да свој смартпхоне зна превише о вама, овде је згодно подсетник. Дуо британски истраживачи открили су потенцијално забрињавајући (и Чудно је, недокументоване) карактеристика у ИОС 4 : то тражи ваш иПхоне на своју локацију непрестано снимање, а затим временске ознаке да су подаци и евиденција је за потомство. Невоља са овом нежељене локација праћење је да скривена датотека која садржи податке - цонсолидатед.дб - је релативно лако да открије и читају, што све десктоп сте ваш телефон подржава и до самог телефона још веће опасности приватности него што се обично ће бити. Неке додатне копања открио ово понашање је око познат по добро док (погледајте Цоурбис линк испод), али углавном од стране људи који су укључени у компјутерске форензике. Осим тога, враћање резервне копије или прелазак на нови уређај чува податке логовање иде, што истраживачи указују да као доказ да је оно што се дешава није случајно. Погледајте неколико визуелни издвојене резултата на видео након паузе.

[Хвала, Тома]

Измена: Оригинални текст овог чланка је ажуриран да одражава да је ово већ познати проблем, мада у ограниченим круговима.

Наставити читање Истраживачи пронашли доказе ИОС 4 записа свим вашим путовањима, поново (ажурирано)

Истраживачи су пронашли доказе ИОС 4 записа свим вашим путовањима, поново (ажурирано) првобитно појавио на Енгадгет на Сун, 20 Маи 2011 11:03:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Гардијан | Соурце иПхоне Трацкер , О'Реилли Радар | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар