сряда, 20 април 2011 г.

НАСА Награде $ 270 милиона СпацеКс и остале комерцијалне подухвате свемир

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/19/nasa-awards-270-million-to-spacex-and-other-commercial-spacefli/:
НАСА је дао свој печат одобрења (и много новца) да СпацеКс и три приватне компаније, као део своје комерцијалне посаде развој (ЦЦДев2) иницијативу - програм дизајниран како би се подстакао развој УС Цоммерциал свемирски лет. Агенција додељује укупно $ 270 милиона за четири срећних добитника, са Боингом прима $ 92,3 милиона долара за помоћ развије своје ЦДТ-100 капсула дизајн и Сиерра Невада корпорације освојивши 80 милиона долара, који ће ићи ка њеном Схуттле-као сан Цхасер занат. Најмања награда ($ 22 милиона) отишао у Џеф Безос "Плава Место , који је наводно у потрази за креирање конусног облика заната у стању да носи чланова посаде у амбис. И онда, наравно, постоји СпацеКс, поносан прималац кул $ 75 милиона у НАСА средстава. Калифорнија-базиран фирма је већ успешно лансирао своју соко 9 ракете и капсуле Змај , а тренутно ради на соко тешке - "Ворлд'с најмоћнијих ракете." најављивани као-прича занатских 22 НАСА екстра тесто треба да мало подстицај СпацеКс пројеката, али су средства зависи побољшања у посаде носе капацитета Змајева, да се спроведе у наредних годину дана. Ако све иде добро, можда ћемо видети један од ових компанија покрене услугу 'Такси' интергалактички средином деценије. Саддле Уп!

НАСА Награде $ 270 милиона СпацеКс и других комерцијалних подухвата свемирски лет је првобитно појавио на Енгадгет дана Уто, 19 Апр 2011 16:54:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк ББЦ | Соурце НАСА | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар