вторник, 26 април 2011 г.

Пердју је Целеритас аутомобила резултате 2.200 мпг са сунца, добија Схелл Еко-маратон

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/25/purdues-celeritas-car-scores-2-200mpg-from-the-sun-wins-shell/:

Са цене гаса прелив $ 4,50 за галон у неким деловима земље, аутомобил који кошта делић динар по миљи да вози (и изгледа као да припада на путу) је сигурно да нашу пажњу. 275-килограма, 2.200 мпг Целеритас Чини се да најближи смо дошли да има соларни погон аутомобила који би могли једног дана одвести на улицама, међутим, што објашњава зашто је возило постигао прву награду у категорији Урбана концепт у овом године Схелл Еко-маратон. Иако је само за превоз особа (возач), ауто укључује фарови, задња светла, стабло, па чак и резервна камера. Треба истаћи да одсуствује из ове верзије су клима и регистарске таблице - последњи који би (наравно) бити потребно пре него што постане аутомобил Стреет Легал. Пурдуе Университи дизајнерски тим изабрао "Целеритас" (латински за "брзина") као назив за ову ускоро-да-се-улице-правне Роадстер, али у категорији која је на лошем гласу због спорије возила, ми не би очекивао да се прототип лети поред нас у брзој траци. Можда можемо да добијемо Целеритас и Иви заједно неко време пре него што сами смо падају Хамилтонс за литар редовних?

Пердју је Целеритас аутомобила резултате 2.200 мпг са сунца, добија Схелл Еко-маратон првобитно појавио на Енгадгет дана Пон, 25 Јан 2011 18:47:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Пурдуе Университи | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар