четвъртък, 17 март 2011 г.

Царибоу андроид апп отвара врата преко Интернета, потребна ни дозвола ни тастера (видео)

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/17/caribou-android-app-opens-doors-over-the-internet-needs-neither/:
Отварање врата са бежичним РФИД цардкеис је стари шешир у овом тренутку, али они отварање врата са смартпхоне је прилично интригантан. На тај начин без одобрења људи који су ставили браве на вратима, па, то доводи ствари до потпуно нови ниво Авесоменесс. То је оно што Царибоу ради, мало андроид апп који даљински повезује са сервером управљање браве на наводно безбедној локацији. Апликација онда диддлес луке и безбедносне поставке за тај сервер док не пронађе чаробни израз и, у неколико секунди, то је отворено сусам време. Врата се откључавају даљинским, а касније 30 секунди, аутоматски закључава поново. Како пажљив.

Смо први пут видели овај показао пре неколико дана, али нису били у потпуности уверени у његов кредибилитет. Али сада, после размене неколико е-маилова са Мајклом Гоф, који је открио експлоатишу, и Иан Робертсон, који је написао апликацију, ми смо уверени. Они у ствари раде са нама-ЦЕРТ-а о овом питању, тако да ће бити предузете одговарајуће мере, али у кратком периоду, ако имате систем као што је овај и то је тамо доле, ИП адреса отворена за интернет и који миловао сваки доношење ветар, можда ћете желети да размислите о вуче да се у иза заштитног зида. Много више информација и на извору линкове испод, мада можете да видите да ради за себе управо овде у видео након паузе, ради на ХТЦ Невероватно .

Наставити читање Царибоу андроид апп отвара врата преко Интернета, потребна ни дозвола ни тастера (видео)

Царибоу андроид апп отвара врата преко Интернета, потребна ни дозвола ни тастери (видео запис) првобитно појавио на Енгадгет дана Чет, 17 Апр 2011 10:41:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце ЦиберСецуритиГуи , Хацкер урагана | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар