неделя, 16 януари 2011 г.

САЩ реши да derez виртуална ограда по границата Мексико, заменяйки я с по-достъпни мерки

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/15/us-opts-to-derez-virtual-fence-along-mexico-border-replacing-it/:
Не забравяйте, че изключително амбициозно "виртуална ограда", че САЩ вътрешната сигурност на отдел беше толкова запален по разпенващ няколко милиарда долара? Е, след един куп пречки и забавяне в развитието си, сега е установено, че е твърде дяволски скъпо и се бракуват. Това не е без пръски малко пари, обаче, тъй като е преценил, че млрд. долара вече са похарчени за инсталиране сензор кули по 53 мили участък от границата с Мексико, Аризона. Планът за сега е да се пренасочат средства към по-конвенционални (и в търговската мрежа) мерки за наблюдение, като термовизионна и безпилотни летателни самолети, които се очаква да струва 750 милиона щатски долара за покриване на оставащите 323 мили от границата Аризона. Каквото и да става, водене на незаконната имиграция и контрабандата контрабанда до минимум е няма да бъде евтин задача. Почти те кара да се чудя, ако това не е проблем по-добре решени от не-технологични средства.

САЩ реши да derez виртуална ограда по границата Мексико, заменяйки я с по-достъпни мерки, първоначално се появи на Engadget на Съб, 15-ти Януари 2011 23:59:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink Slashdot | източник Ройтерс | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар