неделя, 16 януари 2011 г.

Нова аерогел въглеродни нанотръбички е лекият материал в света

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2011/01/16/carbon-nanotube-aerogel-now-the-worlds-lightest-material/:
Замразени дим (да се чете: аерогел) - да не се бърка с нещата си баба използва за ароматизиране си пуйка - е лекият материал в света, и той просто продължава да води по-лек. Изследователи от Университета на Флорида са създали една нова форма на супер материал , известен като мулти-ограден въглероден нанотръби (MWCNT) аерогел, че е с плътност на само четири милиграма на кубичен сантиметър и може да се използва сензори за откриване на замърсители и токсични вещества , химически реактори, както и електронни компоненти. Aerogels, които са известни като най-ефективни изолатори в света, са били наоколо, тъй като от началото на 20 век, но повечето от тях са произведени от силициев диоксид. За да се произведе нова аерогел, изследователи премахна течност от "мокър гел от добре разпръснати девствени MWCNTs," създаване на медена пита структура със стени, само на 100-нанометра дебела. Полученият материал е впечатляващ и устойчиви електрически проводник, който изглежда и действа по-малко като замразени дим и по-скоро като изгори бяла ружа. И сега, както знаеш. Вижте линка по-долу покритие за видео.

Нова нанотръба аерогел въглероден сега е лекият материал света първоначално се появи на Engadget на Чет, 16-ти Януари 2011 10:10:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | | Email този | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар