неделя, 28 ноември 2010 г.

Nokia играчки с контекста наясно смартфон на комутируемите връзки, мозайката осигурява по-добра среда за приложения като този

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/11/27/nokia-toys-with-context-aware-smartphone-settings-switch-jigsaw/:
Ако Intel прогнозира правилно , контекст е бъдещето на приложения - устройството си масив от датчици ще определи къде се намирате и какво правите, и умни програми ще Предполагам, че от там. Проблеми възникват, обаче, когато човек се опитва да тече тези акселерометри, микрофони, радио антени и GPS устройства за проследяване постоянно на живота на батерията на средно смартфон и да определя какво суровите данни означава, и това е, когато група изследователи Дартмут (и още една Nokia учен) се опитват да заложите на своето твърдение. Те имат набор от алгоритми наречен Jigsaw за iPhone и Symbian, която претендира да бъде в състояние непрекъснато доклад това, което до (дали ходене, тичане, колоездене или шофиране), където и да поставите устройството, а само на пинг датчици, както е необходимо в зависимост от това активно да се намирате. (За добро или за лошо, мозайката и Dodges личния живот се отнасят е на Intel облак базирани API може да се повиши чрез съхраняване на всички данни по телефона.)

Разбира се, ние сме имали много базовата версия на контекста наясно функционалност в продължение на години в един малък апартамент Android, известен като Околности - което променя настройките на вашия смартфон при много специфични условия посочите (GPS координати, WiFi места, живот на батерията и по- ) и просто така се случва, че Еспоо прави почти същото и с един апартамент, наречен Nokia ситуации. В момента в експериментален етап, ситуацията е дълъг начини далеч от потенциала на рамки като мозайки, но тук няма да се налага да чакате - можете да си изтеглите бета за Symbian ^ 3, S60 5th Edition и S60 3.2 на нашия източник връзки, без допълнително забавяне.

Nokia играчки с контекста наясно смартфон на комутируемите връзки, мозайката осигурява по-добра среда за приложения като това първоначално се появи на Engadget на Съб, 27-ми ноември 2010 година 23:59:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink New Scientist | източник Nokia (1) , (2) | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар