неделя, 28 ноември 2010 г.

Дарвин-ОП хуманоиден разкри, готови да открият източника си роботика програма

Интересни новини разглежда в http://www.engadget.com/2010/11/28/darwin-op-humanoid-revealed-ready-to-open-source-your-robotics/:
Следващата версия на RoboCup-известните Дарвин бот е за готови да дадат на Нао се кандидатира за парите си. Новият Дарвин-OP от Robotis и Вирджиния Tech на Ромела (начело с д-р Денис Хонг, които се присъединиха към нас на Engadget Покажи по-рано тази година) е почти до земята, и първите снимки на готовия нещо, което са започнали да се движат. Докато робот е предназначен да изпълнява, със сензори и двигатели, подходящи за по-висок клас роботика, главната цел на проекта е с отворен код и модулната конструкция на хардуер и софтуер. В бот може да се закупи като продукт от Robotis, но CAD файлове са публично достъпни, и пластмасови части могат да бъдат произведени от крайния потребител, за да спестят пари (вие разполагате с 3D принтер, нали?). Слух е, че роботът ще се продава за около 8000 щатски долара, около половината от цената на затворените си източник на конкуренцията Nao. Пълният представи на робота се дължи най-IEEE-RAS Международната конференция за хуманоидни роботи няколко седмици от сега.

Дарвин-ОП хуманоиден разкри, готови да открият източника си роботика програма първоначално се появи на Engadget на Чет, 28-ми ноември, 2010 год. 10:10:00 EDT. Моля, вижте нашите условия за ползване на емисии .

Permalink | източник Пластмасови приятели | Изпрати | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар