събота, 22 октомври 2011 г.

Сони Ерицссон снага Фан Сите покоре

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/n5nugIzBhwM/:
xperia

Иикес, шта обесхрабрујуће приче.

Доказује да они не знају проклети ствар у вези вентилатора заједнице, Сони Ерицссон је поднела званичну жалбу против вентилатор управља блогу / форуму Кспериаблог.нет, тврдећи да су власници га користе у "лошу веру«. Плашећи трошкове правне битке, сајт каже да ће се гаси операције одмах.

Ако је било класе "Како да не рукује потенцијално лепљиве питања заштитни знак", ово би било једно лекција.

Овде је ствар о корисницима у заједници као што је овај (ја користити за покретање неколико, много пре него што моје време овде на ТецхЦрунцх): они воле производа. Они заиста, заиста волим. У већини случајева, то је готово опсесија. Размислите о томе: они воле довољно да потралите друге људе који воле производа, а који желе да седе около и причају о ништа друго него производ. Приуштите право да их, и они ће бити неки од најбољих маркетингу ћете икада пронаћи. Бесплатно.

Уместо тога, Сони Ерицссон је управо отишао и окренуо их у непријатеље. Велика група људи, свих очигледно прилично гласне о производима које користе, сада не воле свој производ. Упс.

Оснивач сајта на одлуку да се искључење:

Ми немамо средства да се бори Сони Ерицссон на овом и због тога је ово последњи ћете чути од нас. Сони Ерицссон је направио велике кораке у свом портфељу за Кспериа, посебно у слушање заједници. Ово је чини све више збуњујуће, зашто Сони Ерицссон би желео да нас затворе. Ми искрено верујемо да би 2012 да буде браник година за предузеће, ми смо само желели смо могли да тамо заједно за вожњу.

Додуше, користећи заштићени термин није најбољи потез са њихове стране (барем са правне тачке гледишта) - али то је прилично стандардна. Замислите да је после спринта СпринтУсерс Гоогле након АндроидЦентрал , или Фацебоок после ИнсидеФацебоок ?

Да ли је то Сони Ерицссон посао да заштите своје жига? Апсолутно - али постоје бољи начини да то урадите. У најмању руку: допре, изражавају забринутост компаније, и нуде да им помогне да пронађу нове, мање-заштитни знак повређује куће. Када неко вас ради сервис, не држите пиштољ у главу, јер они нису то радили онако како сте желели.


Няма коментари:

Публикуване на коментар