събота, 22 октомври 2011 г.

Научници снимање рођења нове планете на камеру, мајка и дете ради само фино

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/10/21/scientists-capture-birth-of-new-planet-on-camera-mother-and-chi/:
На крају крајева гурање, стискање и вриштање, универзум је коначно родила нова планета , у ерупције су два научника је успела да ухвати на филму. Новорођенче гомила планетарних дебељуца, назван ЛкЦа 15 Б, је открио Др. Мајкл Ирска и Адам Крауса, који је, током 12 месеци, успешно документовани догађај користећи Кек телескопа и техником која се зове бленде маска интерферометрија. Њихова открића, објављена у Астропхисицал Јоурнал описују Јупитера попут гасовитих планета који вероватно почело формирање пре око 50.000 до 100.000 година. Смештен око 450 светлосних година од Земље, он је такође најмлађи планети икада забележена, јер збацио са престола претходни рекордер, који је око пет пута старији. Према Ирске и Крауса, ЛкЦа 15 Б се још увек формира из круга од прашине и гаса (на слици горе) око 2 милиона година звезда. Посматрањем "Млади гасни гигант у процесу формирања," истраживачи надају да ће наћи одговоре на основна питања која су дуго их изостао. "Ови веома основна питања о томе када и где је најбоље одговорио када можете заправо видети формирања планете, као процес се дешава управо сада", објаснио је Краус АП. Шеф прошлости паузе да бисте видели пружање уметника новорођенчета, а ако добијете прилику, обавезно послати цвеће.

Наставити читање Научници снимање рађања нове планете на камери, мајка и дете ради само фино

Научници снимање рођења нове планете на камеру, мајка и дете ради само фино првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 21 Окт 2011 22:34:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Сиднеи Морнинг Хералд | извор АБЦ Невс | Емаил тхис | Коментари

Няма коментари:

Публикуване на коментар