вторник, 25 октомври 2011 г.

Нови Чињенични ријешити АПИ-ја ће помоћи Очистимо, Комплетна Базе података Локација

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/5-IjhKGmipQ/:
factual-logo

Отворене дата платформа Фацтуал.цом покреће нови АПИ за програмере од услуге базиране на локацији под називом Реши . АПИ је лице резолуција АПИ који омогућава делимично евиденције комплетне, шибице лица против једног другог и помаже у процесу де-дупинг и нормализацију пакети података.

То значи да програмери једноставно реци Чињенични шта знају о ентитета (на пример, место на месту базе података), и он ће попунити недостајуће делове (нпр. категорија, географске ширине / дужине инфо и место је адреса). На лансирању нових производа, Ресолве ће бити доступан само за Чињенични листи америчког места, али компанија се нада да ће проширити Ресолве на глобалном нивоу у будућности.

Реши је једна од оних испод хаубе типа покреће која ће да живи велики број инжењера много лакше. Да бисте користили, програмер шаље шта знају о месту да реши, као ГЕТ захтев са атрибутима укључени као ЈСОН-кодирани кључ / вредност пар.

АПИ онда добро ... решава захтев гледајући све могући кандидати у фактичком је скуп података и враћа солидан меч (ако се могу идентификовати) и све недостаје атрибута.

Неколико компанија већ користи реши, укључујући и свакодневно се баве АПИ-провајдер Скоот и ресторана мени платформу ОпенМену.цом . Скоот користи Одлучују да конвертујете пословно име и адресу у року свакодневно споразум о географских ентитета, и омогућава корисницима са највише хиперлоцал и гео-релевантни уговор препоруке могуће. У међувремену, ОпенМену користи реши да се идентификују ресторана у фактичком која одговарају онима у чињеницама и онда гура ову информације на основу чињеница је Цроссвалк АПИ-ја.

Цроссвалк, још један Чињенични места АПИ-ја, говори УРЛ и ИД место у до 40 других трећих лица, укључујући именским просторима Фоурскуаре, Урбанспоон, Цитисеарцх, Иелловпагес, Иахоо АллМенус, Иелп, Загат, Чоу, Говалла, ИнсидерПагес, МенуПагес, Менупик, СимплеГео, Суперпагес, Екплоре да бисте, Фвик и други.

Документација о томе како да користите нове покренула чињеничним АПИ-ја решили, са примерима и захтевима доступна овде .


Компанија: Чињенични
Лансирање Датум: Октобар 25, 2011

Няма коментари:

Публикуване на коментар