вторник, 25 октомври 2011 г.

Донација блокаде снаге Викиликс да заустави објављивање

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/bqlRIZYP-Qs/donation-blockade-forces-wikileaks-to-halt-publication.ars:

Финансијске блокаде од стране Виса и МастерЦард угрожава постојање Викиликс, Џулијан Асанж каже. Према Асанж, те две компаније и неколико других плаћања за обраду лица престао обраду донације Викиликс следеће ДДоС напада на Виса и МастерЦард сајтова и опште негодовање Сједињених Америчких Држава, слетање сајт у финансијске невоље.

Викиликс донео много хиљада поверљивих америчке владе каблове јавности светло само под пре годину дана , а касније је постао мета тужби и дистрибуиран Дениал-оф-сервице напада. Викиликс присталице одговорила ДДоС'инг многих корпоративних сајтова, укључујући и оне виза и МастерЦард.

Од децембра 2010, Виса, Мастерцард, Бенк оф Америка, еБаи, ПаиПал, и Вестерн Унион блокирали донација сајт у великој мери ослања на да постоји, Асанж каже. Викиликс испалио жалбу Генералном директорату за конкуренцију Европске комисије наводи да Виса и МастерЦард су прекршили антимонополских прописа. МастерЦард је изјавио у време напада на свом сајту да ће размотрити обраду плаћања да је незаконита иде напред; Виза је рекао да ће обустави исплате давања у току истраге.

"Ако Викиликс не пронађе начин да уклоните ову блокаду, ми једноставно неће моћи да наставе по преласку године", Асанж рекао је на конференцији за новинаре , напомињући да исплате из тих услуга чине 95 одсто прихода Викиликс ". Све у свему, сајт треба 3,5 милиона долара током наредних 12 месеци у циљу одржавања садашњег нивоа услуга, рекао је Асанж. Он се нада Европска комисија ће покренути пуну истрагу од средине новембра.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар