неделя, 16 октомври 2011 г.

Свуда Проблеми, проблеми: у рингу

Занимљиве вести о УРЛ:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Q8cr4OJRukg/:
Seth Sternberg | CrunchBase Profile

Сет Стернберг је извршни директор и суоснивач Меебо . Исписује му овај гост колона, у рингу, из перспективе ЦЕО.

Када се одлучите да идете на почетак, или рок, покретање, ви сте пријављивања за проблеме. Много проблема. Они свуда си. Нових конкурената. Кључна радна снага одлази. Нисте ударио своје бројеве. Тржишту помак пружање сервис бескористан у годину или две.

Када први пут покренете, они су скоро забавно. "Ох, како сам гонна реши да један?" Или још боље, "Сви ови Подесавање тастатуре желим да улазим у мој посао!" Наравно, они такође имају тенденцију да изгледају егзистенцијални. Не много тога на почетку, тако да добро осећа као да може да вас "Управо смо слетели одлично партнерство. Ми само постали милионери "и лоше се осећа као да може да уништи вас"! Срање, Фацебоок покретање шта? Ми смо мртви. "

Као што скале, више проблема изгледа да искрснути-сату. Систем који је радио добро супер, као и како инжењери изабрати пројекте, може одједном прекида када Савет протеклих 12 инжењера. Ко је знао да би се онда догодити? Је то урадио, и он осећао као што се десило из ведра неба. Пре него што ви то знате, ваша инжењери осећају немотивисани, систем изгледа сломљено, и то више није забавно

За генералног директора, овај може добити огромну брзо. Уколико имате велики тим, већина проблеми се решавају пре него што сте икада чули о њима. Али, нема довољно великих проблема да ћете чути о томе, најмање један дан. И то није лако проблеме које је чине на свој начин. Они који су већ добили решен. Уместо тога, они су најтежи проблеми које људи доносе на вашу пажњу. Из дана у дан. То је, пријатељи моји, може бити заморно.

Да ли сте ухватили још сетуп? Огромна, масивна, могли бисте да изгубите своју врсту посла ризика вреба у овој причи још увек? То је све превише лако да постане директор, који телеграфа "не ми донесе сваки проклети проблема иоу'ре смарт решити своје проблеме. Зато сам вас запослио "Ово је, у ствари, може изгледати нарочито ефикасно. Усвоји ту позицију, а проблеми ће очигледно брину о себи ... све док сви они вребају проблеме које никада није за вас, из страха од вас не желе да их чују, резултат у паду фирме. Бух збогом.

Па шта да радим? Прво, очигледно, одоли искушењу да постане директор, који да нико не жели да каже шта се заиста дешава. Једноставно не бити да момак или Гал. То значи да морате да слушате проблеме који долазе својим путем и, колико год можете, играти директор саобраћаја. Помозите им да схватим ко да ради са да реше њихове проблеме. Невероватно је оснаживање ако можете да помогнете другима да уче како да реше своје проблеме, а не решавање проблема за њих.

Друго, то је све о образовању. Морате да уче људе како да идентификују и решавају проблеме када су у повоју, уместо допуштајући им да гноји и постати велика ствар. Хватање проблеми рано (нпр.: наш систем за одлучивање шта инжењери раде на разбио) често држи већих проблема од сада се јављају (на пример: наш инжењер звезда жели да оде). Предајем овај, испоставља се, изненађујуће је комплексан

Када сам почео да схватам да ми треба да се активно разговара са људи на Меебо о идентификовању и решавању проблема, мислио сам јасно би било довољно да каже: "Људи, не дозволите да проблеме фестер. Ако приметите неки проблем, то средити или да донесу неко ко може! "То васн'т-некако проблеме и даље фестеред без решен. Тако сам почео да телеграф процес решавања проблема.

1. Идентификовати да проблем постоји.

2. Идентификовати узрок проблема.

3.. Хипотезу решење.

4.. Имплементирати решење.

Размишљајући о проблемима у ул

Няма коментари:

Публикуване на коментар