неделя, 18 септември 2011 г.

Џоел Тененбаум дугује РИАА $ 675,000-поново

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/690OirhpPds/joel-tenenbaum-owes-the-riaa-675000again.ars:

Џоел Тененбаум, Бостону Студент чији је дељење датотека склоности добио га је тужио велике музичке етикете, да их дугује $ 675,000. Поново.

Тененбаум суђење, други такав дељење датотека суђење у земљи, завршио са $ 675,000 жири пресуду против њега. Судија Ненси Гертнер смањи награду $ 67,500 , након исти пут бљеснуо је први судија да чује такав случај, али уз једну кључну разлику: уместо да се ослањају на "ремиттитур," у којој судија може једноставно смањити новчаном износу од награду жирија, Гертнер отишао право на Устав. Награда је била толико астрономски, рекла је она, да је прекршио амерички устав и морао да буде смањен. ($ 67,500 је била на високом нивоу као судија Гертнер рекао је дозвољено.)

Музичке индустрије уложили жалбу на ову одлуку; у петак увече, они су освојили круг. Први круг Апелациони суд сложио (ПДФ) да је судија Гертнер скочила на Уставни питање сувише брзо. Иако апелационе судије аплаудирали јој руковање суђења, они су написали да је Гертнер "треба прво размотрити не уставно питање ремиттитур, који могу имати уклоне било који уставни поступак због издаје и пратеће проблеме. Да је суд наредио ремиттитур одређеног износа Сони би тада имао избора Могло прихватили смањен награду.. Или, могло би одбацили ремиттитур, у ком случају ново суђење би уследила. "

Само ако ремиттитур није успела да реши случај би Гертнер бити оправдано преласка на веће питање неуставности.

Ремиттитур је не први дељење датотека циљ суђења, Јаммие Тхомас-Рассет у Минесоти. После пуна три суђења и две судске поништава, судија Мајкл Дејвис коначно стигли уставно питање и прогласио награда против Томас-Рассет неприхватљиво. Та одлука је сада уложила жалбу.

Смо добро видети исту ствар и са Тененбаум тужбу, али за сада, оригинални $ 675,000 пресуде је поново.

Апелациони суд је наговестио да, иако своју одлуку је процедурално исправно, то не подржава такве оштре казне против Тененбаум. "Ми смо коментар да је овај случај покреће питања о примени Цопиригхт Ацт, који Конгрес желети да испита", написао је судија.

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар