петък, 29 юли 2011 г.

Цалтецх научници смишљају акустичне диода да шаље звук у једном смеру, да жетва енергије

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/07/29/caltech-researchers-devise-acoustic-diode-that-sends-sound-one-w/:
Звук је та навика путовања у више од једном смеру - корисно у већини случајева, али не толико добродошли када је особа у једној соби је у потрази за мало мира и тихо, док је неко у следећем се минирања музике. Звука проверу је једно решење за тај проблем, али неки истраживачи Цалтецха кажу да сада сам дошао до бољи: акустични диода које могу да се подесе да би звук да прође кроз само у једном смеру. Као што можете очекивати, међутим, да је све још увек у раним фазама, али истраживачи кажу технологија би могла евентуално би евентуално омогућити "праву звучну", или чак да се користи за друге намене, као што су скупљање отпадака звучне енергије из структурних вибрације и претварање да у електричну енергију. Званично саопштење са неким од финијих детаља је после паузе, и пуна раду истраживача је објављен у 24. јул питање природе материјала.

Наставити читање Цалтецх научници смишљају акустичне диода да шаље звук у једном смеру, да жетва енергије

Цалтецх научници смишљају акустичне диода да шаље звук у једном смеру, да жетва енергије првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 29 Сеп 2011 02:31:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Гизмаг | | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар