неделя, 19 юни 2011 г.

Чудно Наука мелодије у да пениса хору воде бубе "

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HUan1fVeRgw/weird-science-gets-its-smell-onon-the-tv.ars:

Полако ближи мирис-О-визија: Да ли сте спремни за директног приступа ароме? Јер међународни тим истраживача, уз подршку компаније Самсунг, је створио "КСИ Адресабилни Матрикс Мирис-Ослобађање систем користећи Он-Офф Променљива уређаја." Сам уређај је прилично паметан, са сет адресних грејање жица пролази кроз полимер који сажима различите ароме. Топлота праву комбинацију, и мирис пица нежно лебди далеко од уређаја. Али, пратеће штампу јасно је да Самсунг је заинтересован за уређај тако да се може одговара мирисни окружење оно што је се појављују на екрану, било да је велика (ТВ) или мале (мобилни телефон-озбиљно?).

Трауматске повреде мозга у (фиктивни) древни Галији: Амерички читаоци не могу бити упознати са Астерикс стрипова, који су постављени у римском окупацијом Галију, али неурохирургију одељење Хајнрих Хајне Универзитета у Дизелдорфу сада зна све њих 34 добро. То је зато што су их скенирају у потрази за индикације трауматских повреда мозга , и дошли до невероватних 704 случајева, око 20 динара по књизи. Скоро сви од њих резултат напада, пре свега напада од стране Гали који циљано Римљани. Већина жртава (70 одсто) је узимала разумне мере предострожности (ношење кацига војни), али на крају изгубе заштитну опрему пре напада. Гали, пре свега, били ангажовани у допинг пре напада, искористи се за забрањене супстанце која се зове "чаробни напитак".

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар