понеделник, 20 юни 2011 г.

Научници обнови сећање на дрогирани пацова, надам се да то исто са људима

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/06/19/scientists-restore-memory-of-drugged-rats-hope-to-do-the-same-w/:
Да ли постоји нешто што не могу да уче од дрогиран до пацова? Истраживачи са Ваке Форест универзитета и Универзитета Јужне Калифорније користе групу медицински глодара да покаже начин на који се меморија морају реконструисати заједно са притиском на прекидач. Пацови су опремљене са ситним, пацов величине електроде и изложени фармаколошке супстанце, што је изазвало их да забораве везу између гура полугу и добијање воде. Окретањем електронски прекидач на, научници обновио сећање пацова задатка - окреће га искључите их поново заборавити. Следећи корак у процесу је тестирање експеримент се на приматима, а можда једнога дана користећи истраживања за добробит жртве удара, Алцхајмерове болести, или повреда индуковане губитак памћења.

Научници обнови сећање на дрогирани пацова, надам се да учини исто са људима првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 19. Јун 2011 20:33:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Наука Дневни | извор УСЦ | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар