понеделник, 20 юни 2011 г.

Могу да користе Мицрософт ДМЦА да убије такмиче Ксбокс 360 прибора?

Занимљиве вести УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/kOh8yqjq-1Q/can-microsoft-use-the-dmca-to-kill-competing-xbox-360-accessories.ars:

Мајкрософт може даљински искључити треће стране прибора из рада са Ксбок 360 и извући се?

Редмонд, Вашингтон софтвера и конзола стваралац управо то и урадио, и тврди закон о ауторским правима је дао право. У питању је Мицрософт-ов 2009 даљински онемогућавање Дател меморијске картице, што тражити антимонополских тужби која живи и данас-парници која је претворила у најновији тест Дигитал Милленниум Цопиригхт Ацт.

1998 ДМЦА чини кривично дело или прекршај у понуди производ или услугу који заобилази технолошку меру чији је циљ заштита материјал заштићен ауторским правима. Филм студија је тврдио да је део закона блок компаније РеалНетворкс од дистрибуцију ДВД копирање софтвера , и Сони је употребити против Плаистатион хакер Џорџ Хотз , чији је Министарство одбране дозволио ПлаиСтатион играчке конзоле за игру пиратске и домаћа игре. Влада је такође навео закон у своје кривично гоњење Калифорније човек за покретање бизниса моддинг Ксбокес .

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај чланак


Няма коментари:

Публикуване на коментар