понеделник, 20 юни 2011 г.

Британска библиотека и Гоогле Књиге партнера до дигитализују 250.000 ван ауторских дела

Занимљиве вести УРЛ:http://www.engadget.com/2011/06/20/british-library-and-google-books-partner-up-to-digitize-250-000/:
О раду, Ие Олде чувар људске мудрости, културе и историје, зашто морате бити толико крхко и обимне? Није питање питамо сваки дан, додуше, али када говоримо о велика колекција Британске библиотеке од томова из 18. и 19. века, те књиге, брошуре и часописи не стека до прилично брзо. Срећом, Гоогле-ов књига дигитализације пројекат је дошао да спасе од збуњене истраживача, са ново партнерство са британском библиотеку која ће довести до доступности дигиталних копија дела из тог периода - која обухвата време француске и индустријске револуције, Кримски рат, проналазак телеграфа и крај ропства. Укупно, око 250.000 таквих предмета, сви они одавно ван свих ауторских права, наћи ће куће на Гоогле књига и Британске библиотеке сајту, а Гоогле је чак и лепо довољно да сноси пуне трошкове претварајући их у веб доступна драгуља знања. Скочи иза паузе за дигиталну штампу слично.

Наставити читање Британска библиотека и Гоогле Књиге партнера до дигитализују 250.000 ван ауторских дела

Британска библиотека и Гоогле Књиге партнера до дигитализују 250.000 ван ауторских дела првобитно појавио на Енгадгет он Фри, 20 Јун 2011 07:38:00 ЕДТ. Погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Дејли телеграф | извор Британска библиотека | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар