четвъртък, 2 юни 2011 г.

Више малваре-у Андроид Маркет: Гоогле уклања 26 штетан апликација доппелгангерс

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/06/01/more-malware-in-the-android-market-google-removes-26-deleteriou/:
Идеално би било, ми бисмо да наш софтвер куповину смартпхоне слободан од спектра злонамерних апликација под маском корисног оне. Овог викенда, међутим, 26 апликације у андроид тржиште је откривено да се код паковања пернициозној зове Баја сан светлост. Очигледно, кукавички Девс који је малваре-а су постојеће апликације и пут их послати детаље (укључујући и ИМЕИ и ИМСИ информације) о заражени слушалице на удаљени сервер по пријему позива. Код такође може преузети и Цуе инсталације новог пакета, али је потребно одобрење за употребу да то учини. Гоогле одмах повукао вређање апликације, али је њихов изглед служи као још један подсетник да буду опрезни приликом преузимања софтвера на свој смартпхоне - опрезности захтева бригу твоју апликацију дозволе, да не би ваша мала црна бота почети крађе ваше личне информације.

Више малваре-у Андроид Маркет: Гоогле уклања штетне око 26 доппелгангерс првобитно појавио на Енгадгет на Сун, 01 Маи 2011 18:19:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк Инкуирер | Соурце Лоокоут блог | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар