вторник, 24 май 2011 г.

Мозилла одбацује ВебП формат слике, Гоогле додаје на Пицаса

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/wxs5XPn6NP0/mozilla-rejects-webp-image-format-google-adds-it-to-picasa.ars:

Гоогле уграђени Роиалти фрее ВебМ видео формату са софистицираном технологијом ВП8 компресије који је добила у 2009 стицање Он2. Поред унапређења циљ отворених видео за Веб претрагу гиганта такође користи Он2 технологију да изгради нови формат слика се зове ВебП са циљем да се смањи време учитавања странице повећањем ефикасности компресије слике.

ВебП користи неки од још увек слике компресију технике које се ослања на ВП8 за компримовање појединачних кадрова видеа. Формат је намењен за употребу са губицима слике као алтернатива поштовани ЈПЕГ формату. Гоогле спроводи велике студије који показују да ВебП нуди просечна величина фајла уштеде од 39 одсто. Упркос наизглед импресивне резултате, а не свако је убеђен Гоогле резултати. Мозилла, која је званично одбио да подржи формат у Фирефок-у, је настао као један од најистакнутијих противника ВебП'с.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар