събота, 9 април 2011 г.

Испитаника са електродом имплантата користите контроле ума да померите курсор

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/08/test-subjects-with-electrode-implants-use-mind-control-to-move-a/:
Као што Триппи контроле ума још увек изгледа да нас, већ смо видели спроведен у свему, од колицима до скупих игара ( и ауто вожња! ) слушалице. Али проблем је у томе што они мере активност мозга ван лобање - знате, оно смо еволуирали да заштити мутно дешавања у нашем уму од радозналих ЕЕГ- сензора.

Сада, међутим, тим истраживача Универзитета Вашингтон Чини се да се догодило на ефикаснији - мада, инвазивне - приступ. Истраживачи су добили неке узорке храбри да бисте преместили курсор миша по имплантирање пластичне плочице са електроде испод њихове лобање, са сензорима седе на површину мозга. То је, кажу, даје им приступ на више говори, високо-фреквентни таласи који кажу да много више о когнитивна намере. На крају, тема премештена курсора по размишљања једног од ових звукова: "ЕЕ", "Ах", "оо" и ". ЕХ" мозак-рачунар интерфејс није нова, наравно, али научници кажу да субјеката са електродом имплантата имао више успеха него људи који носе електрода-окован клинцима ЕЕГ капе, што би могло превести у мање фрустрације за особе са тешким инвалидитетом.

Испитаника са електродом имплантата користите контроле ума да померите курсор првобитно појавио на Енгадгет дана Пет, 08 Јан 2011 21:25:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк ББЦ | Соурце Часопис за Неуронске инжењерство | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар