неделя, 3 април 2011 г.

Уеирд Сциенце проналази боттомониум "посебно привлачна"

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/2KGV0W-jV3I/weird-science-finds-bottomonium-particularly-attractive.ars:

Претпостављам да то значи да мора да постоји упониум, превише: Негде мој развој у некога ко претендује да зна физику, постао сам свестан да честица формиран из једног од теже него што је уобичајено кваркова имао чудно име. Упаривање шарм и мање шармантан против шарм је добила име "цхармониум". Оно што сам пропустио да ценимо чињеницу да је ово именовање Конвенција је генеричке. Било Куарк упарена са својим антикварк потпада под насловом "куаркониум", који је прилично несрећне последице када се примењује на дну кварк, као што се види у отварању реченица физике папира Препринт : "Тешки куаркониум спектроскопија (студија тешких Куарк- антикварк везана државе, као што су боттомониум (Б / Анти-Б)) је дуго био сматран идеалним лабораторије за испитивање интеракције који уређује структура куаркониа, квантна кромодинамика (КЦД). Боттомониум је посебно атрактивна због веома богати низ држава везан испод отвореног укус праг. "

Ја немам појма шта "отворених укус праг" може да укључи, али ће несумњиво запамтити "боттомониум је посебно атрактивна" мало.

То вероватно не би требало да га се прошлост институционални преглед одбора: ИРБс постоје да би заштитили потенцијалне предмета истраживања из експеримената који могу бити штетни или опште губљење времена. Изгледало је да нису обраћао пажњу , када ових експеримената су се на разматрање , с обзиром експерименти који су укључени ", што људи који су недавно доживели нежељене распада видели фотографију свог бившег партнера, као што мисле о томе да је одбацио", док пуњене унутар МР цеви. Даље осуде за приступ долази из налаза: неколико области мозга који су укључени у обради физички бол постаје активан када се баве емотивни мамурлук буде оставила.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар