неделя, 3 април 2011 г.

У фокусу: Пхотоессаи: Слике са првог планетарних орбита

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HAjyr_drr2I/photoessay-images-from-first-orbits.ars:

Ове недеље НАСА је објавила прве слике да је истрага Мессенгер послати назад након што је ушао у орбиту око планете најдубље Сунчевог система, Меркур. Ово нису прве фотографије узети у Меркур из летелице, па чак ни прве фотографије Меркура предузете од стране Посланика, који је прошао поред планете неколико пута јер маневрисали у орбиту. Па зашто улази орбити велика ствар?

На неки начин, идући у орбиту значи да смо ту да уче, уместо да једноставно открију. Ми покупили невероватне ствари као Воиагерс пуцао прошлости спољне планете у нашем соларном систему, али брз прелета тенденцију да обезбеди ограничена, статична слика планете су посетили. Када смо се вратили са орбитера касније, добили смо да прате ствари као што су промене годишњих доба на планете и њихових месеца, еволуција њихових прстенова , а промене у њиховим атмосферама. Ако неко даје прође нешто занимљиво, могуће је да се врати у околини и имају још један поглед.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар