неделя, 3 април 2011 г.

Озборн 1 прославља 30. рођендан, и то од преносивих рачунара револуције

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/04/03/osborne-1-celebrates-its-30th-birthday-and-that-of-the-portable/:
Дана 3. априла, 1981 - пре тридесет година данас - Адам Озборн представила Озборн 1 на Западној обали рачунара фаире у Сан Франциску. То је имало 4 МХз, Зилог З80 процесор, два једнострани дискетне јединице, 64К РАМ меморије, као и пет-инчни монохроматски ЦРТ екран. Ништа посебно специјалне тамо, чак и назад у дану. Не, оно што је Озборн 1 ванредно је чињеница да 24-килограма пластике машина имала дршку за ношење на леђима - и по ниској цени од $ 1.795 са софтвером укључен, он је постао један од првих масовно произведених преносивих рачунара успети. Који, наравно, подстакао конкурентима да створи војска још "луггабле," топлим машине. Убрзо након што помаже да се промени ток историје, Осборне и његов компјутер упао у спиралу бола , али следећи пут када се диве начин на слајдове у Ултралигхт Манила коверту, знаћете ко да се захвалим. Пронађите кратак, али сладак Хроника Озборн 1 у нашој Тецхнологизер линку.

Озборн 1 прославља 30. рођендан, и то од преносивих рачунара револуције првобитно појавио на Енгадгет дана Нед, 03 Мар 2011 13:13:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Тецхнологизер | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар