сряда, 16 март 2011 г.

Издавач почиње годишњи е-књига за библиотеке лиценцирање, покушаји крв екстракција од камена

Занимљиве вести о УРЛ:http://www.engadget.com/2011/03/15/publisher-starts-annual-e-book-licensing-for-libraries-attempts/:
Јавне библиотеке су Ен Вогуе опет сада када читача е-књига и е-књига су тако популарни, а издавачи су опрезни тренда. Да ужас многих и изненађење неколико, ХарперЦоллинс Публисхерс је поставио своју е-књиге да истекне после 26 Изнајмљивање - ефективно им око годину дана рок трајања (под претпоставком 2 недеље по најму к 26 = 52 недеља). Дакле, сада осиромашеним јавне библиотеке треба да се пони плаћања лиценци на годишњем нивоу, јер издавач је забринут да је "продаја е-књига за библиотеке у недоглед, ако је остало непромењено, поткопати развоју е-књига екосистема." Другим речима, ХарперЦоллинс мисли да позајмице е-књига је кошта друштво новац би могао да их продаје. Издавач је прва за лечење библиотеци е-књига за разлику од чврстог примерака, а промену политике је изазвао неке библиотекаре да се заустави куповину ХарперЦоллинс е-књиге. Уколико нова шема лиценцирања постало тренд, ми ћемо видети да ли библиотеке су приморани да се заустави електронске странке позајмљивања.

[Хвала, Скот]

Издавач почиње годишњи е-књига за библиотеке лиценцирање, покушај екстракције крви из камена првобитно појавио на Енгадгет дана Уто, 15 Апр 2011 23:44:00 ЕДТ. Молимо погледајте наше услове за коришћење фидове .

Пермалинк | Соурце Њујорк тајмс | Емаил тхис | Цомментс

Няма коментари:

Публикуване на коментар