неделя, 27 март 2011 г.

Уеирд Сциенце вуче све нигхтер да студирају, завршава Думбер

Занимљиве вести о УРЛ:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/tqp-ROS7vPU/weird-science-pulls-an-all-nighter-to-study-ends-up-dumber.ars:

Када сте ниско на спавање, све изгледа добро: Ја сам се мало мрзовољан кад не добијам довољно сна, али видео сам људе који се мало Вртоглав уместо. Ова друга реакција је очигледно норма . После наступ лишавање сна, пут до МР показује да предмети имају тенденцију да имају Преактиван систем награђивања, што их више склони да судимо емоционалне стимулусе као пријатан у односу на контролне групе. Ризик је у томе што неко покушава да донесе одлуку након што вуче све нигхтер ће бити склони да под претпоставком да ће све ишло добро.

"На основу ових доказа, ја бих био забринут због лекар хитну ко је се на 20 сати равно доношења рационалне одлуке о свом здрављу", рекао листа аутора. Ја такође не би нужно поверење сна-лишен да важан испит.

НФЛ исправке су жестоко узнемирујући: Ово је прилично чудно студије : окупити све пријаве насиља у породици у време фудбалске утакмице и корелат их не само са коначним исходом, али са Вегасу квота на игру. Циљ је био да видимо да ли неочекиване губитке губитке-где оддсмакерс очекује победа и били су више вероватно да ће бити повезана са пост-игре насиља. У поређењу са добити или очекивани губитак, они су били. Према ауторима, ствари су биле још горе, када домаћи тим је и даље у плејоф тврдњу или је играла једну од својих традиционалних ривала.

Неки од ових ефеката су прилично суптилне, а неке од поређења су радили против дана без игре, тако да не би нужно очекивати да се одржи у већим студијама. Ипак, узнемирила вс очекивани губитак односу изгледа прилично чврста.

Прочитајте остатак овог чланка ...

Прочитајте коментаре на овај пост


Няма коментари:

Публикуване на коментар